HOT STONES - masáž lávovými kameny obličeje a dekoltu

06.08.2014 12:34

Masáž lávovými kameny je jednou z nejlepších terapií na celkovou relaxaci a regeneraci organismu. Provádí se za pomocí speciálních masážních hmatů, teplých lávových kamenů a aromatického oleje. Kombinace tepla, dotyku a vůně ji řadí právem mezi královny masáží a pro klienta se stává nezapomenutelným zážitkem.

Kameny vás prohřejí i masírují

Masáž je prováděna lávovými kameny různých velikostí. Čedičové oblázky jsou nahřívány ve speciální lázni a jejich maximální teplota činí 50 až 60 stupňů Celsia. Na vašem těle však vyvolávají příjemné a hřejivé pocity, nikoliv sebemenší pálení. Při odborné péči mají dvojí využití. Přikládají se přímo na tělo, aby se dostatečně prohřálo, a zároveň se s nimi krouživými a jemnými pohyby provádí masáž.

Teplo kamenů a jejich vlnění přes energetická centra v našem těle na naše energetické cesty, které vedou od konečky prstů na nohou a rukou ke všem vnitřním orgánům našeho těla. Při zdravotních problémech či při zvýšené únavě bývají tyto cesty zablokovaná a neprůchodné. V těle nemůže proudit energie a klient se cítí unavený a podrážděný, vyčerpaný a nemocný. Právě horké kameny dokáží povzbudit činnost orgánu. Znovu obnovený tok energie klienta uklidní a uvolní, odplaví z těla toxiny a stres. Nastartuje se očistný proces, detoxikace a dochází tak k celkové regeneraci těla.

Horký tlak z kamenů proniká mimo jiné také ihned do svalů. Dochází k uvolnění křečí, rozpouštění bolesti, ztuhlosti a regeneraci tkání, otevírají se kožní póry. Zlepšuje se celkový krevní oběh, posiluje se lymfatický a imunitní systém. Teplo reguluje trávení a zrychluje metabolismus. Masáž lávovými kameny výrazně pomáhá také při odstranění problémech se spánkem, koncentrací a uvolnění neschopností se uvolnit při klimakterických obtížích. Neméně důležitý je vynikající relaxační účinek masáže na klientovu psychiku. Doporučuje se proto lidem, kteří jsou pod neustálým tlakem a jsou nuceni v krátkém okamžiku podat špičkový výkon.