Relaxační a sportovní masáže

06.08.2014 12:27

Masáž vždy patřila mezi výborné regenarační prostředky. Bylo zjištěno, že masáž pomáhá při léčení nežádoucích stavů, jako je: stres, bolesti hlavy, nespavost, či problémy s pohybovou soustavou. Příznivé účinky má také na krevní a lymfatický oběh, který nám zaručuje regeneraci a obranyschopnost organismu. Masáž dokáže ulevit od bolesti zad a předejít tak vážnějším stavům a úrazům.

Masáže mají i kosmetické účinky - díky urychlení metabolismu také dochází k rychlejšímu odbourávaní tuků a také dochází k odstraňování odumřelých buněk z pokožky, zpomaluje tedy příznaky stárnutí.

Posílení svalů - masáž působí na svaly dvojím způsobem - jednak uvolňuje natažené svaly například po námahavém sportu a na straně druhé svaly můžeme nabudit a připravit je na činnost.

Současný životní styl a sedavá zaměstnání jako práce u počítače, čtení nebo jízda autem dávají svalovému aparátu zabrat. Především napjaté šíjové svaly, bolesti zad mohou být následkem jednostranného zatížení. Svaly nemusí příliš pracovat, pouze setrvávat po dlouhou dobu ve stejném napětí. Masáž může zmírnit akutní obtíže, ale také dlouhodobě předcházet problémům.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kdy se masáže nedoporučují - kontraindikace masáží:
  • onkologické problémy ( nádorová onemocnění )
  • při kožních vyrážkách ( plísně, vředy, nádory, bulky, hnisající ložiska, ..)
  • všechny akutní stavy ( horečka, záněty, virózy a jiné infekce, akutní blokády, ... )
  • choroby srdce (infarkty, srdeční arytmie, vysoký krevní tlak, ...) - je vhodné se poradit s lékařem
  • záněty žil, zánětech svalů, kloubů ( akutní revmatismus, artrózy, akutní dny, ...)
  • intoxikace (opilost, požití psychotropních látek)
  • gravidita